IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS анализира възможността да продаде част от Credit Suisse

Обединението на двете банки още не е формално приключило

21:57 | 04.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

UBS преглажда опции за продажбата на звеното на Credit Suisse - Swiss Bank, запазвайки инвестиционните операции, съобщава Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Това може да стане чрез първично предлагане на акции (IPO), допълва агенцията.

Преди дни швейцарското издание NZZ am Sonntag съобщи, че UBS се готви да раздели бизнеса на швейцарското звено на Credit Suisse.

UBS купи своя по-малък конкурент и сделката получи благословията на високо ниво в Швейцария като опит да бъде избегната кризата в швейцарската банкова система. Сделката обаче получи редица критики и се разследва от регулаторите. Обединението на двете най-големи банки в Швейцария създава гигант с общи активи от 5 трилиона долара.

Според анализатори обединени двете банки ще имат доминираща позиция на кредитния пазар в страната. Това може да наложи действия, за да бъдат избегнати регулаторни възражения.

Източниците на Ройтерс коментират, че в момента UBS са се фокусирали върху финализиране на сдлеката и вариантите за продажба на част от Credit Suisse все още са в много начален етап на дискусии. На този етап и двете банки отказват коментар на информацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 04.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още