IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 80% от бизнеса у нас притежава фирмена банкова карта

Платформата за малки и средни предприятия Visa Бизнес хъб ориентира фирмите как да реализират иновативните си идеи

19:36 | 21.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

79% от бизнеса в България притежава фирмена банкова карта. Това показва проучване на агенция „Алфа Рисърч“ по поръчка на Visa Bulgaria, направено с интервю по телефона с 303 участници през втората половина на септември. От банковите карти 65,7% са на Visa, 32,4% са на друг бранд, а 15,8% притежават повече от един бранд, съобщи Боряна Димитрова, управител на социологическата агенция.

„62,3% от инициативата при издаване на Visa Business е на обслужващата банка, а 28,6% - от фирмата“, посочи социологът.

Периодът на ползване на картата е над 5 години, като представители на фирмата, които ползват Visa Business, са собствениците (81,9%) и висшите мениджъри (41,2%). Изчисленията показват, че средно 23,5% от месечните плащания на фирмата се извършват с Visa Business, а 58% ползват програма за лоялни клиенти от банката издател.

На платформата Visa Бизнес хъб много от начинаещите бизнесмени могат да се ориентират как да основат фирма и да реализират иновативната си идея. Платформата е създадена, за да консултира при създаването на бизнес план, представени са юридически съвети как трябва да се конструира бизнесът, за което се използват сравнителни таблици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 21.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още