IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как безлихвен кредит може да ви помогне при нужда от пари?

С този вид услуга може да си осигурите нужното финансиране, без да се тревожите за високи лихви

17:10 | 06.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: envato
Снимка: envato

Много хора биха повдигнали учудено вежди, когато чуят споменаването на услугата безлихвен заем. Такова нещо като заем, за който не дължите лихва, със сигурност звучи като измама. Кредитиране в правилния момент може да се окаже точното решение за редица финансови проблеми. Още по-добре е да знаете, че може да разчитате на безлихвен кредит Vivus. С този вид услуга може да си осигурите нужното финансиране, без да се тревожите за високи лихви. Още от името на кредитната услуга става ясно, че касае заем с размер на лихвата от 0%. Ето какво още трябва да знаете за този вид заеми.

Какво представлява безлихвеният кредит?

Безлихвените кредити обикновено представляват кредити в ограничен размер от няколкостотин лева. Отпускат се в по-ограничен срок до няколко месеца. За разлика от потребителските кредити от банкови институции, безлихвените заеми са известни с това, че условията по кандидатстване са много по-лесни. За ползвателя на този вид заем не е нужно да осигурява поръчители, договор за работа и др. Самият процес по кандидатстване отнема много по-малко време. Обикновено се генерира одобрение до минути, след което може да получите парите си по избран от вас начин. Кандидатстването може да извършите онлайн, без дори да се налага да посещавате офис на кредитната институция.

Много от институциите, които предлагат безлихвени кредити, предоставят тази услуга на своите нови клиенти. С други думи, ако не сте използвали услугите на дадена институция преди, много е вероятно първият кредит, за който кандидатствате при тях, да бъде именно безлихвен. Тоест не всеки кредит от институциите е безлихвен, а обикновено само първият.

Как може да се възползвате от безлихвен кредит?

Има няколко лесни стъпки, които ви делят от допълнителни средства под формата на безлихвен кредит.

Заявявате своя кредит

Първото нещо, което трябва да направите, е да заявите своя безлихвен кредит при институцията. Това обикновено става онлайн, чрез приложение или платформа на сайта на фирмата. Трябва да изберете желаната от вас сума. Всяка институция има различен лимит за такъв вид кредити, който може да зависи от това дали сте ползвали услугите преди време или пък сте нов клиент. При някои институции може да изберете сами и срок за връщане, а при други той е автоматично фиксиран.

Снимка: envato Снимка: envato

По време на пускането на заявката трябва внимателно да прегледате и условията на кредитната институция. Проверете какви такси, срокове и задължения са включени в услугата. Никога не предприемайте взимане на кредит, без да сте напълно наясно с всички условия по него.

Изчакване на отговор

След като сте се регистрирали и подали своята заявка за кредит, следва единствено да изчакате. Един от най-големите плюсове на този вид услуга е, че времето за разглеждане на вашата заявка е много бързо. Няма да ви се наложи да чакате в продължение на дни, за да получите отговор от страна на кредитната институция. Вместо това получавате становище в рамките на 15 минути.

Получаване на парите

След одобрение за съответната сума остава да я получите по избран от вас начин. Това може да стане в посочена от вас банкова сметка, на място в офиса на кредитната институция, както и по други канали, определени от институцията – например на каса на EasyPay. Може да използвате средствата веднага.

Връщане на кредита

Връщането на кредита може да стане по няколко начина, а в профила си в платформата на институцията можете да следите състоянието на вашия кредит и да намирате данните за това как да правите плащания. Самото връщане става обикновено чрез плащане по банков път, на касите на EasyPay, чрез Cashterminal и др.

Вече знаете как може да се възползвате от безлихвен кредит. Винаги е важно да прецените добре условията по кредита, така че да максимизирате ефекта от него.

Безлихвените кредити са добър начин да си набавите средства, когато най-много се нуждаете от тях. Трябва единствено да разучите кои институции предлагат такъв вид услуга и да се възползвате от нея.

Последна актуализация: 15:16 | 08.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още