IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1 млрд. лева за общински проекти ще бъдат заложени в държавния бюджет за 2024 г.

Обсъжда се смяна на автобусите на градския транспорт с електрически

15:03 | 26.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Един милиард лева ще бъдат заложени за общински проекти в държавния бюджет за 2024 г., съобщават от Министерство на финансите. Ресорният министър Асен Василев е провел работна среща с Националното сдружение на общените на република България (НСОРБ) във връзка с подготовката на бюджета за следващата година.

В макрорамката на бюджета се предвижда ръст на БВП от 3,2%, средногодишна инфлация от 4,8% и дефицит от 3% от БВП за следващата година.

Василев е поискал информация за състоянието на автопарка на градския транспорт и на училищните автобуси на общините. Като мярка за повишаване на чистотата на въздуха и за понижаване на разходите за поддръжка и експлоатация на старите превозни средства се предвижда намирането на средства за подмяната им с електрически.

Министърът и представителите на НСОРБ са обсъдили и финансирането по делегираните от държавата дейности, както и трансферите за местни дейности и капиталови разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 26.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още