IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция ще конфискува „подозрителни активи“ на FTX

Властите ще разследват основателя на борсата Сам Банкман-Фрийд

17:22 | 25.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Властите в Турция ще конфискуват „подозрителни активи“, свързани с проблемната криптоборса FTX. Ще се води разследване и срещу основателя ѝ Сам Банкман-Фрийд, съобщава CoinDesk.

В съобщение от сряда Съветът за разследване на финансови престъпления, известен със съкращението си MASAK, съобщи, че е било поискано одобрение от кабинета на главния обществен прокурор на Истанбул за започване на „разследване на различни предшестващи престъпления и изпиране на стойността на имущество, произлизащи от престъплението“ и да бъдат „конфискувани подозрителните активи“ в съответствие с местното законодателство.

От 14 ноември MASAK разследва и местното подразделение на борсата FTX Turkey. Провежданото разследване показа, че доверието на потребителите „не е надлежно запазено“ от компанията и властите имат „силно подозрение за престъпление“, което е било извършено най-вече от Банкман-Фрийд, който „пряко или непряко“ контролира структурите и хората, чрез които FTX оперира в Турция, се казва.

„В резултат на нашето гореспоменато заявление беше образувано съдебно разследване срещу заподозрените и беше приложена мярка за конфискация на активите на заподозрените“, се посочва още в текста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 25.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още