IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкман-Фрийд иска среща на четири очи с новия шеф на FTX

Бившият милиардер се надява да бъде полезен на процесите в компанията, става ясно от представени пред съда имейли

10:12 | 31.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Съоснователят на FTX Сам Банкман-Фрийд е поискал да се срещне с новия изпълнителен директор на компанията Джон Джей Рей Трети, който го смени след подаването на документи за фалит. Това показват новопубликувани имейли, цитирани от Bloomberg.

„Знам, че нещата не започнаха добре, но наистина искам да съм полезен – било то по отношение на средствата или нещо друго“, е написал Банкман-Фрийд на Рей на 2 януари.

От федералната прокуратура са подали имейлите пред съда в понеделник, искайки съдия да наложи нови условия на гаранцията на Банкман-Фрийд, забранявайки му достъп до криптирани приложения за съобщения. Прокуратурата също така иска да ограничи бившия милиардер да не се свързва с бивши и настоящи служители на FTX с изключение на баща му.

По-рано Банкман-Фрийд е казвал, че се е свързвал с Рей, чийто екип надзирава процеса по възстановяване на активи в FTX.

В друг имейл, изпратен до Рей на 30 декември, Банкман-Фрийд включва и линк към статия, в която се казва, че активи на хедж фонда Alameda Research се източват.

„Ако това е твоят екип, който мести активи под надзор, чудесно!“, пише той, „Ако не, се притеснявам, че може да е хакер – възможно същият отпреди месец и половина“, допълва той.

След подаването на документи за защита от фалит през ноември се появиха съобщения, че криптоборсата може би е станала жертва на хакерска атака, при която са изтеглени над 400 млн. долара.

В имейла си Банкман-Фрийд посочва, че няма достъп до средствата и иска от Рей да обмисли преместването им под надзор колкото се може по-бързо, така че да не могат да бъдат източени.

Междувременно федерален съдия постанови, че самоличността да двамата души, които помогнаха за осигуряването на гаранцията на Банкман-Фрийд, може да бъде разкрита.

Засега процедурата чака обжалване до 7 февруари. Ако такова бъде подадено, разкриването на имената евентуално може да стане след още една седмица, ако и по-висока инстанция не удовлетвори искането самоличностите да бъдат запазени в тайна.

Банкман-Фрийд бе освободен през декември, след като получи гаранция от 250 млн. долара, дадена му с подписите на двама души, които не са членове на семейството му. Те гарантират за него със съответно 500 хил. долара и 200 хил. долара. Родителите на Банкман-Фрийд също са заявили дома си в Калифорния като гаранция.

Пълната сума от 250 млн. долара не е платена, тя ще се дължи, ако подсъдимият наруши под някаква форма условията на гаранцията.

Досега редица медийни организации, включително Bloomberg, оспорваха в съда скриването на имената на двамата гаранти и настояваха информацията да бъде разпространена.

Адвокатите на Банкман-Фрийд искат самоличността им да бъде скрита, тъй като те могат да станат обект на атаки и тормоз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 31.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още