IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alameda търси обратно 446 млн. долара от Voyager

Средствата са свързани с криптозаеми, които Voyager е отпуснал на Alameda

11:37 | 31.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Компанията за търговия Alameda Research на Сам Банкман-Фрийд иска да си върне 446 млн. долара от фалиралия кредитор на дигитални активи Voyager Digital Ltd., съобщава Bloomberg.

Средствата са свързани с криптозаеми, които Voyager е отпуснал на Alameda, преди да подаде документи за фалит през юли. Alameda е изплатила заемите малко преди самата тя да подаде документи за фалит. Сега компанията се опитва да си получи средствата обратно, позовавайки се на разпоредби, които гарантират, че едни кредитори не са с приоритет пред други, показват съдебни документи.

В хода на съдебната процедура Alameda може да открие и други плащания, които иска да възстанови, става ясно още от документите.

Voyager и Alameda са дълбоко свързани помежду си. Когато Voyager подаде документи за фалит, стана ясно, че Alameda е заемала на Voyager, взимала е назаем и е била един от най-големите му акционери. FTX – криптоборсата в империята на Банкман-Фрийд, трябваше да купи Voyager след обявяването на фалит, но самата тя се оказа изправена пред такъв проблем през ноември.

„До голяма степен загубена в (оправданото) внимание, отделено на предполагаемите неправомерни действия на Alameda и нейното вече обвинено бивше ръководство, беше ролята, изиграна от Voyager и други „кредитори“ на криптовалута, които финансираха Alameda и подхранваха тези предполагаеми неправомерни действия съзнателно или по непредпазливост“, посочват адвокатите

Представител на Voyager не е отговорил веднага на запитване за коментар на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 31.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още