IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът и акциите навлизат в един от най-силните си периоди за годината

През последните десет години април е най-добрият месец за криптовалутата през първата половина на годината и третият за цялата

21:40 | 03.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът и американските акции навлизат в един от най-силните си исторически периоди от годината.

Водещата криптовалута отбелязва ръстове през април през шест от последните десет години, като средната възвръщаемост е над 17%, показват данни, проследявани от доставчика на криптоуслуги Matrixport и цитирани от CoinDesk.

През последните десет години април е най-добрият месец за монетата през първата половина на годината и третият за цялата.

В същото време широкият индекс S&P 500 отчита средна възвръщаемост от 2,6% през април през последните десет години, повишавайки се през осем от тях. Графика: Matrixport/CoinDesk Графика: Matrixport/CoinDesk

Скорошното бичо рали при американските акции би трябвало да има положителен ефект и за криптовалутите – особено след като навлизаме в април, който е силен за американските акции (SP500 +2,6%, Nasdaq +2,9%), за биткойна (+17%) и етера (+46%), коментира Маркус Тийлен, ръководител на звеното за изследвания и стратегии на Matrixport.

„Голямата ни теза за 2023 г., че инфлацията ще се забави, се осъществява. Всички рискови активи трябва да отчетат рали“, допълва той.

Биткойнът поскъпна с 23% през март, с което увеличението на цената от началото на годината е 67%. От своя страна, S&P 500 нараства със 7% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 03.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още