IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Севернокорейски хакери може да продадат биткойни за над 40 млн. долара

Шест портфейла с общо 1580 биткойна са били идентифицирани като свързани с хакерските групи

17:22 | 23.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Севернокорейски хакери може да се опитат да продадат биткойни на стойност над 40 млн. долара. За това предупредиха от американското Федерално бюро за разследвания (ФБР), цитирани от CoinDеsk.

Базираните в страната групи Lazarus Group и APT38 стоят зад серии хакерски атаки от по-рано през годината, включително кражбата на монети за 60 млн. долара от компанията за обработване на плащания Alphapo и за атаката за 100 млн. долара срещу Atomic Wallet, посочват още от ФБР.

През януари агенцията също така обяви, че двете групи стоят зад миналогодишното хакване на Horizon Bridge, което доведе до загуба за над 100 млн. долара.

Шест портфейла с общо 1580 биткойна (на стойност около 41 млн. долара) са били идентифицирани като свързани с хакерските групи и ФБР предупреди криптокомпаниите да не извършват дейност с тях.

„ФБР ще продължи да излага на показ и да се бори с прилаганите от Корейската народно-демократична република незаконни дейности, включително киберпрестъпност и кражба на виртуални валути – за генериране на приходи за режима“, се казва в съобщението на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 23.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още