IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Спот биткойн ETF ще е най-голямото развитие на Wall Street от 30 години

Майкъл Сейлър направи сравнение със създаването на S&P 500 ETF, който дава на инвеститорите лесен достъп до широкия индекс

12:38 | 20.12.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Майкъл Сейлър. Снимка: Bloomberg LP
Майкъл Сейлър. Снимка: Bloomberg LP

Пазарите не трябва да подценяват значението на предстоящото пускане на спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF). За това предупреди изпълнителният председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър в интервю за Bloomberg TV.

„Няма да е нелогично да предположим, че това може да е най-голямото развитие на Wall Street от 30 години“, коментира той. Сейлър направи сравнение със създаването на S&P 500 ETF, който дава на инвеститорите лесен достъп до широкия индекс.

По думите му евентуалното одобрение през януари ще е голям катализатор. Сейлър посочи, че очаква следващата година да е бича за цената на биткойна, но не даде прогноза за очаквани стойности на монетата.

По-голяма част от парите на биткойн пазара сега идват от инвеститорите, които не продават, и традиционните криптоинвеститори, допълни още Сейлър.

По отношение на своята компания MicroStrategy, която има значителни резерви от биткойни, Сейлър заяви, че тя ще остане привлекателна опция за инвеститорите, търсещи експозиция към биткойна дори и с наличието на ETF-ите.

„ETF-ите са без ливъридж и имат такса“, каза Сейлър. „Ние ви осигуряваме ливъридж, но не начисляваме такса. Предлагаме инструмент с високи резултати за хора, които инвестират „на дълго“ в биткойн“, коментира той.

Покупките на биткойни са част от корпоративната стратегия на MicroStrategy, която се занимава със софтуер. Тя е и най-голямата публично търгувана компания, която включва в баланса си дигиталния актив. MicroStrategy има около 6,5 млрд. долара в биткойни към 30 ноември.

Акциите на компанията поскъпнаха с над 300% тази година, представяйки се по-добре от биткойна с ръст от около 150% за същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 20.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още