IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SkyBridge: Биткойнът може да стигне 170 хил. долара през 2025 г.

Където и да се намира цената в деня на разполовяването през април, умножете я по четири и тя ще я стигне за 18 месеца, прогнозира Антъни Скарамучи

12:49 | 16.01.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна може да мине прага от 170 хил. долара още през следващата година на фона на предстоящото през април разполовяване и пускането на спот борсово търгувани фондове (ETF) в САЩ. Това прогнозира Антъни Скарамучи, основател и управляващ директор на SkyBridge, в интервю за Ройтерс.

„Ако биткойнът се намира на 45 хил. долара при разполовяването, където приблизително е сега, ще е на 170 хил. долара до средата-края на 2025 г.“, заяви той в рамките на форума в Давос.

Т. нар. разполовяване представлява техническа актуализация приблизително на всеки четири години, при която се намалява наполовина възнаграждението в биткойни за копачите на криптовалутата, и е вписана в основната система на работа на монетата.

„Където и да се намира цената в деня на разполовяването през април, умножете я по четири и тя ще достигне тази цена в следващите 18 месеца“, каза Скарамучи, за кратко директор по комуникациите на Белия дом по време на президентството на Доналд Тръмп, преди началото на форума.

Миналата седмица цената на биткойна скочи до 49 хил. долара в очакване на пускането на спот ETF-ите в САЩ, но след това се понижи отново до около 42 хил. долара.

Минути преди 12:30 ч. българско време най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поскъпва с 0,5% за денонощието до 42 862 долара.

Според Скарамучи това се дължи на излизането на инвеститори от Grayscale Bitcoin Trust и насочването им към новите фондове. По думите му вероятно ще минат още 8-10 търговски дни, за да се види ефектът от новолистнатите фондове върху цените.

Дългоочакваното одобрение на спот биткойн борсово търгуван фонд в САЩ се случи след множество заявления, включително от SkyBridge, чието искане бе отхвърлено през 2022 г.

По думите на Скарачмучи компанията му планира пускането на нов фонд, който комбинира инвестиции в криптомонети и фокус върху дигиталните активи рисков капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 16.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Скъсана_Ушанка
преди 3 месеца
Айде пак се почнаха шаманските напеви в подкрепа на пирамидата. И, разбира се, цитират се само някакви шаранджии, които прикоткват баламурниците да купуват, но нито един сериозен финансист не се цитира, който казва, че шиткойн всъщност е нула, с нула фундамент и почти нула приложение, който НИКОГА няма да е официално разплащателно средство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 5
Ever
преди 3 месеца
То и миналата седмица, когато в САЩ одобриха ЕТФ-ите се очакваше цената да излети поне до 60 хил., а падна от 48 на 42-43.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 17
khao
преди 3 месеца
демек ще ви падат пари от нищото... хахахахахахах!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още