IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кати Ууд: Биткойнът е финансова супермагистрала

Главният изпълнителен директор на Ark Invest потвърди ценовата си цел за монетата от 1,5 млн. долара

13:48 | 25.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Кати Ууд. Снимка: Bloomberg LP
Кати Ууд. Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Ark Invest Кати Ууд нарече биткойна „финансова супермагистрала“, подчертавайки възможностите пред приложението на криптовалутата на развиващите се пазари, съобщава CoinDesk.

Ууд, чиято Ark Invest наскоро стана една от компаниите със свой спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF) - ARKB, заяви че мениджърът на активи е фокусиран върху развиващите се пазари и макросредата по света, която е била „шокирана“ от увеличаването на лихвените проценти от Федералния резерв. Това коментира тя по време на конференция в Ню Йорк.

„Има сигнали, че не всичко е наред в света“, каза тя, имайки предвид страни като Нигерия, една от държавите приели най-мащабно биткойна заради обезценяването на местната валута.

Междувременно спот биткойн ETF-а на Ark се превърна в един от по-успешните такива инструменти, откакто бе пуснат през януари.

По думите на Ууд с по-голямото институционално навлизане в сегмента, от математическа гледна точка, цената на биткойна би могла с лекота да стигне и над 3,5 млн. долара. Тя обаче отказа да даде нова специфична ценова цел.

„Биткойнът има още много път да извърви“, каза тя вместо това и повтори предишната си прогноза за ценова цел от 1,5 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 25.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още