IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на Binance: Биткойнът ще поскъпне до над 80 хил. долара

Това е личната прогноза на главния изпълнителен директор Ричард Тън

16:29 | 17.03.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Биткойнът ще продължи рекордното си рали и стойността му ще се повиши до над 80 хил. долара, тъй като институционалните инвеститори влагат повече пари в борсово търгувани фондове, обезпечени с криптовалути, твърди главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тън, цитиран от Bloomberg.

Създаването на биткойн ETF в САЩ по-рано тази година привлече институционални инвеститори и нови потоци от средства, коментира Тън по време на събитие в Банкок, допълвайки: „едва започваме“.

Тън казва, че по-рано е прогнозирал, че криптовалутата ще приключи годината на ниво от около 80 хил. долара, но сега очаква, че ще надвиши тази сума, предвид „намаляването на предлагането и продължаващото търсене“. Той посочва, че прогнозата отразява личната му гледна точка, като допълва, че ралито няма да бъде „праволинейно“ и възходите и спадовете ще бъдат добри за пазара.

Най-голямата криптовалута в света повиши стойността си с 56% през тази година, достигайки исторически ръст от 73 798 долара миналата седмица. Ралито предизвика опасения за балон сред някои инвеститори, което доведе до пристъп на волатилност и разпродажби в скоошните сесии.

Тън пое ръководството на Binance от съоснователя на компанията Чанпън Джао, който се оттегли през ноември, след като Binance сключи споразумение с американските власти за 4,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 17.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 1 месец
Ако бях на мястото на някой от ужилените от тая пирамида... първото нещо което ще направя е да съдя Инвестора, че заблуждава читателите си рекламирайки една чиста измама (понци схема)!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още