IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 1,4 трлн. долара пазарна капитализация биткойнът изпревари и среброто

На прицела на биткойна вече е седмото място – компанията Alphabet, чиято оценка в момента е почти 1,7 трлн. долара

17:56 | 11.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна продължава да расте, а с нея и позицията на монетата в ранглистата на активите по пазарна капитализация. Първата криптовалута успя да изпревари среброто и се нареди на осмо място по стойност, съобщава CoinDesk.

След като мина прага от 72 хил. долара по-рано в понеделник, биткойнът достига капитализация от 1,42 трлн. долара, което е над тази на среброто от 1,38 трлн. долара, показват данни на CompaniesMarketCap.

По-рано в рамките на бичия си цикъл криптовалутата изпревари и пазарната капитализация на компанията майка на Facebook Meta, която е в размер на около 1,2 трлн. долара.

Следващо на прицела на биткойна е седмото място – компанията майка на Google Alphabet, чиято оценка в момента е почти 1,7 трлн. долара. Някои биткойн бикове вече са загледани и в най-ценният актив в света – златото, с неговата пазарна капитализация от 14,7 трлн. долара. Но за да стигне там, биткойнът ще трябва да поскъпне повече от десет пъти, или да мине прага от 720 хил. долара за токен.

„Силното ценово движение продължава да бъде разпалвано от положителната инерция от биткойн спот борсово търгуваните фондове“, коментира Матео Греко, анализатор на Fineqia Capital, в бележка.

По-рано през деня стана ясно, че Лондонската фондова борса ще започне да приема заявления за биткойн и етер борсово търгувани облигации (ETN).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 11.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още