IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нигерия повдигна обвинения в укриване на данъци срещу Binance

Двама мениджъри на платформата също са подведени под отговорност

12:40 | 25.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Нигерия повдигна обвинения в укриване на данъци срещу Binance и двама мениджъри на криптоплатформата, като за единия се предполага, че е успял да избяга.

Федералната служба по приходите е обвинила Binance, че не е плащала ДДС и данъци върху приходите си, не е подала данъчни декларации и е сътрудничила на потребители за укриване на данъци чрез платформата, съобщава Bloomberg.

Мениджърите Тигран Гамбарян и Надийм Анджарвала, които бяха задържани в страната още през февруари, бяха посочени като обвиняеми по делото във Върховния федерален съд в Абуджа.

Обвиненията са налице, след като онлайн изданието Premium Times съобщи, че Анджарвала е избягал от ареста, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Той е успял да избяга в петък, след като охраната го е пуснала до джамия за молитва, съобщава изданието. Той и колегата му са били задържани в имот на нигерийския съветник по сигурността.

„Казаха ми, че е вярно“, коментира говорителят на президента Байо Онануга в отговор на въпрос за бягството. От Binance заявиха, че им е известно, че Надийм вече не е задържан от нигерийските власти, каза говорител в отговор на запитване.

Мениджърите на Binance бяха поканени в Нигерия за среща с официални лица през февруари, след като правителството блокира достъпа до канали за криптовалути в опит да потуши интереса към сектора. Местната валута – наирата, отбелязва 70% обезценка в стойността спрямо долара, откакто бяха въведени промени във валутния курс миналата година, усилени и от недостига на американски пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 25.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още