IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптоборсата Binance е отделила звеното си за рисков капитал Binance Labs

Binance Labs вече е независима структура и е прекъснала някои от връзките си с групата, каза говорител на компанията

13:57 | 15.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптоборсата Binance е отделила звеното си за рисков капитал за 10 млрд. долара по-рано през годината – една от най-ключовите мерки на новия главен изпълнителен директор Ричард Тън, откакто пое поста преди четири месеца, предава Bloomberg.

Binance Labs вече е независима структура и е прекъснала някои от връзките си с групата, каза говорител на компанията, цитиран от Bloomberg. Персоналът на Binance Labs вече има отделни договори от тези на служителите на борсата.

„Не сме част от групата на Binance“, коментира инвестиционният директор на Binance Labs Алекс Одагиу.

Криптоиндустрията е нащрек за промени в Binance, най-голямата криптоборса в света, след като през ноември компанията сключи сделка с американските регулатори, която доведе до глоба от над 4 млрд. долара и слизането от поста главен изпълнителен директор на основателя Чанпън Джао.

Уточнение, публикувано на сайта на Binance Labs по-рано през годината, гласи, че компанията е независима структура, не е част от Binance Group или от бизнесите, оперирани от Binance Group (които включват, но не са само криптоборсата).

Говорител на групата е отказал коментар за промяната.

Binance Labs е ръководена от И Хъ, съоснователка на Binance заедно с Джао. Дейността на компанията за рисков капитал е финансирана предимно от приходи от борсата и са ключов източник на средства за криптопроекти.

Досега Binance Labs е инвестирала в около 250 проекта. Активите ѝ възлизат на над 10 млрд. долара по стойност на хартия, показват скорошни изявления.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 15.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още