IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емблематичните табели на Rolex в Женева помръкват тази зима

Производителят на часовници очаква сметките за електроенергия да са по-високи

14:38 | 11.10.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Жълтозелените табели на Rolex, които са емблематични за присъствието на бранда часовници в родния му град Женева, ще помръкнат тази зима, тъй като растящите цени на енергията удрят швейцарската часовникарска индустрия, съобщава Bloomberg.

Най-големият производител на часовници в страната изключва нощното осветление в офисите си и швейцарските производствени съоръжения, а табелите на Rolex, гледащи към пристанището на езерото Женева, вече няма да светят през нощта.

„Rolex очаква увеличение на сметката за електроенергия тази зима“, заяви говорител на компанията Виржини Шевалие.

Растящите разходи за електроенергия удрят швейцарската промишленост от пакетираните храни до производството на прецизни машини, както и възхвалявания сектор за производство на часовници, след като Русия нахлу в Украйна, ограничавайки доставките и повишавайки цената на петрола и газа.

Швейцария увеличава усилията за пестене на енергия, изключвайки външното осветление на обществените сгради и намалявайки температурата на водата в закритите плувни басейни. Страната получава около 15% от енергията си от газ, като почти половината от тази енергия идваше от Русия преди инвазията в Украйна.

Електроенергията в Швейцария се произвежда главно от хидроенергия. Правителството поиска от промишлеността и домакинствата да намалят потреблението на енергия през зимата с около 15% и обяви планове през септември за хидроенергиен резерв, за да се укрепят енергийните доставки и да се избегнат затруднения.

Rolex е отказала да сподели с колко очаква да се повишат разходите за енергия или дали планира да смени източниците на гориво в производствените си съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 11.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още