IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск пусна свой парфюм с аромат на "изгоряла коса"

Милиардерът заяви, че е продал вече 10 хил. парфюма за общо 1 млн. долара

13:39 | 12.10.22 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Най-богатият човек в света – Илон Мъск, усети нова възможност да се възползва от странни продукти, представяйки парфюм, наречен Burnt Hair (изгоряла коса – бел. прев.), от който твърди, че е продал 10 хил. шишенца, печелейки 1 млн. долара само за няколко часа, съобщава Ройтерс.

„С име като моето навлизането в бизнеса с аромати бе неизбежно – защо дори се борех с това толкова дълго време?!“, попита Мъск в Twitter, където сега описва себе си като продавач на парфюми.

„Есенцията на противното желание“ е описанието в сайта за последното му предложение, което струва по 100 долара шишенцето. Доставките трябва да започнат през първото тримесечие на 2023 г., възползвайки се от продукт, който Мъск за пръв път рекламира през септември.

Предишните безумни идеи на Мъск включваха марка текила на Tesla, представена през 2020 г., както и чифт „къси шорти“ в знак на победата над инвеститорите, които залагаха срещу производителя на електрически автомобили, сега най-високо оценяваната автомобилна компания в света.

Неговата Boring Company – компания за тунели, оценявана на 5,7 млрд. долара, продаде огнехвъргачки за по 500 долара в началото на 2018 г., събирайки общо 10 млн. долара. Освен това той продаде 50 хил. шапки Boring Company.

Амбициите на Мъск през годините варират от колонизиране на Марс до създаване на нова енергийно устойчива икономика. Междувременно той създаде Tesla, ракетната компания SpaceX и няколко по-малки фирми.

Миналата седмица милиардерът предложи да продължи с първоначалната си оферта за придобиване на Twitter за 44 млрд. долара, призовавайки делото от социалната медия да се прекрати.

Ако бъде успешна, сделката ще постави Мъск начело на една от най-влиятелните социални медии и ще сложи край на месеците съдебни спорове, които накърниха бранда на Twitter и подхраниха репутацията му на хаотично поведение.

Boring Company не е отговорила на запитването колко дълго смята да предлага парфюма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 12.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още