IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Инфлацията изяжда разходите за Хелоуин в САЩ тази година

Очаква се разходите, коригирани спрямо инфлацията, да са по-малко спрямо миналата година

21:58 | 27.10.22 г.
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

Тази година инфлацията се оказа по-страшна и от Хелоуин. Данни от Националната търговска федерация на САЩ показват, че през 2022 г. в САЩ ще бъдат похарчени 10,6 млн. долара за Хелоуин, независимо дали става въпрос за ужасяващи костюми, страшни украси по къщата или бонбони за обикалящите деца, пише Statista.

В сравнение с 2021 г. това е увеличение с около половин милион долара, показвайки как моделите при потребителските разходи се възстановяват стабилно спрямо сравнително тихия Хелоуин през пандемичната 2020 г.

Въпреки това, както показва графиката, макар че разходите са се увеличили през 2021 г., когато се вземе предвид инфлацията, очакванията са те да намалеят през 2022 г. Макар че разходите около Хелоуин да са били в размер на 7,9 млн. долара през миналата година, коригирани спрямо инфлацията, те ще са по-скоро близо до 7,7 млн. долара през 2022 г.

Макар че корените на празника Хелоуин се таят в Ирландия, той се превръща във все по-комерсиална и доходоносна версия на традиция в САЩ. Седем от всеки 10 пълнолетни американци казват, че ще празнуват Хелоуин тази година, независимо дали с обличане на костюми, издълбаване на тикви или обикаляне за бонбони.

Графика: Statista Графика: Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 27.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още