IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Английските пъбове гледат с надежда към Световното първенство по футбол

Бирариите и таверните се радват на повишени нива на резервации на фона на участието на английския национален отбор и на високите сметки за битова енергия

22:40 | 24.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Прогнозите показват проливни дъждове и ниски температури през следващите няколко седмици в Крю, Североизточна Англия. Но Андрю Пиърс току-що постави 240-инчов екран в двора на своя пъб Hop Pole, за да се подготви за посрещането на стотици клиенти, които са резервирали маси, за да гледат мачовете от Световното първенство по футбол в Катар, пише Bloomberg.

Заведението на Пиърс беше препълнено с клиенти, дошли за дебюта на националния отбор на Англия, който победи с 6:2 Иран. Много фенове си взеха почивен ден, за да гледат мача, а голямата победа отново разпали страстите в страната. Същото нещо се очаква и в петък, когато англичаните се изправят срещу САЩ. Вътрешните маси в Hop Pole вече са резервирани.

Откакто Катар беше обявен за домакин на това Световно първенство през 2010 г., сред съдържателите на подобни заведения се появи съмнение относно посещаемостта заради студените месеци. На всичкото отгоре пъбовете се борят със силни инфлационни ветрове и с натиска върху разходите за живот, които само потвърждават опасенията на техните съдържатели - че разходите на клиентите в заведенията по време на Световното първенство ще намалеят наполовина в сравнение с Европейското първенство от миналото лято, според проучване на GlobalData.

Но предвид многобройните резервации, които сега отчитат, някои съдържатели започват да добиват увереност, че това първенство може да стимулират бизнеса след няколко трудни години.

Марк Брук, директор на операциите в Proper Pubs, верига от 168 таверни, заяви, че те са „затрупани“ с резервации за турнира. Тези заведения работят по бюджетен план, който предполага, че ще генерират повече приходи, отколкото по време на проведеното през лятото на 2018 г. Световно първенство и постоянно модернизират телевизионното и аудио оборудването.

Мик Хауърд, оперативен директор в Star Pubs & Bars, компания на Heineken NV, която държи под наем около 2400 заведения в Англия, казва, че Световното първенство дава причина на хората да напуснат домовете си и да отидат в някои пъб в дъждовните вечери. Той добавя, че това не би се случило „в идеален свят“ в навечерието на Коледа.

Стимулите около Световното първенство като че ли не могат да се появят в по-подходящ момент за пъбовете, които все още страдат от отлив на посетители спрямо нивата от 2019 г., коментира Кейт Никълс, главен изпълнителен директор на търговската група UKHospitality. „В настоящата среда тези събития са жизненоважни за оцеляването“, добавя тя. По думите ѝ инфлация от 20% в сектора означава, че приходите трябва да бъдат със 120% по-високи спрямо нивата от 2019 г., така че пъбовете да оцелеят.

Проучванията показват, че разходите на клиентите в тези заведения ще бъдат с 10% по-ниски спрямо Световното първенство през 2018 г., и с 41% по-ниски в сравнение с миналогодишното Европейски първенство.

В отговор на тези прогнози Пиърс се опитва да поддържа ниски цените на специалното си меню. „Няколко души казаха, че е по-евтино да прекарате два до три часа в пъба, отколкото да се опитате да подредите всичко у дома, което показва е трудно на хората със скъпата енергия“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още