IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Струва ли си да изтеглим безлихвен кредит?

Почти всички кредитни компании в България предлагат безлихвен кредит до заплата за нови клиенти

10:57 | 06.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock

Има ли такова нещо като безлихвен кредит онлайн? Да, има. Например кредитът до заплата. Когато имате непредвидени разходи, а нямате спестени пари, има още много време до заплата, какво остава да направите? Да потърсите безлихвен кредит до заплата. ‍

Какво представлява продуктът безлихвен кредит?

Почти всички кредитни компании в България предлагат безлихвен кредит до заплата за нови клиенти. Благодарение на него можете да се справите с непредвидените разходи и да върнете точно същата сума, която сте изтеглили. Единственото условие е да върнете парите в уговорения предварително срок. Можете да теглите суми от 5 до 2000 лева, които да върнете от 5 до 45 дни. При индивидуални случаи е възможно да предоговорите срока, ако имате допълнителни финансови затруднения. Можете да изберете сумата, която ще изтеглите, можете да избирате и периода на връщане. Добре е да имате предвид, че различните кредитни компании в България имат и различни условия при теглене на безлихвен кредит онлайн.

Кой може да изтегли безлихвен кредит онлайн?

Обикновено този тип кредити онлайн се предоставят само за нови клиенти на определена кредитна компания. Това е промоционална услуга за тези, които теглят първи заем. Тя е създадена с цел клиентите да преценят качеството на услугите, които се предоставят от дадена фирма, която отпуска заеми. По този начин можете да видите какво е отношението на компанията кредитор, за да прецените дали можете да разчитате на нея, макар и вече с оскъпяване на заема. За да теглите кредити онлайн, трябва да имате валидна лична карта, да сте български гражданин и да сте навършили пълнолетие. Също така, важно е да имате добра кредитна история в Централния кредитен регистър. Но има и небанкови институции, които могат да предложат кредит на хора, които нямат доказани доходи, които нямат трудов договор, които имат лоша кредитна история и т.н. В случай че и Вие сте от тези хора, необходимо е да проучите кои кредитни компании предлагат този тип кредити онлайн и при какви условия. 
 
Какви са предимствата на всеки един безлихвен кредит?

  • Кандидатстването става бързо. Обикновено то отнема 15 минути.
  • При одобрение получавате парите до 1 час и можете да ги ползвате за неотложните си нужди и за покриване на непредвидените разходи.
  • Можете да изтеглите парите по удобен за Вас начин. Те могат да дойдат във Вашата банкова сметка, може също да ги изтеглите от клон на Easy Pay.
  • Няма да плащате комисиони, допълнителни такси и лихви, ако изтеглите безлихвен кредит.
  • Има възможност за удължаване на срока за връщане, за да избегнете оскъпяване и олихвяване на заема.
  • Кредитните компании са гъвкави в отпускането на безлихвен кредит.
  • Не е нужно да се разхождате до офис на финансова институция. Можете да направите всичко от дивана вкъщи.
  • Безлихвените кредити не се отпускат от банка. Затова можете да теглите такива заеми дори в почивните дни.
  • Фирмите се стараят да правят жестове на лоялните си клиенти. Ако коректно сте изплатили един заем в срок, те могат да Ви предложат преференциални условия при нужда от нови кредити онлайн.
  • Ако вече нямате право на безлихвен кредит от една кредитна компания, можете да се възползвате от услугите на друга.

За какво да внимавате, преди да изтеглите безлихвен кредит?

Първо е добре да проучите внимателно условията и офертите на различните компании, които предлагат безлихвен заем. Разберете какъв е периодът на погасяване и се уверете, че можете да спазите всички условия. Също така трябва да бъдете наясно дали само част от периода за погасяване е без лихви и такси. Ако е така и този период е твърде кратък за Вас, по-добре потърсете друг вариант. Освен това трябва да сте напълно сигурни, че кредиторът няма скрити такси. Би трябвало всички необходими условия за кандидатстване да бъдат достъпни онлайн в уебсайта на кредитора. Ако нещо не Ви е ясно по договора или по общите условия, най-добре е да се обърнете към служител на кредитната компания или независим експерт. Много е важно да проверите дали компанията е регламентирана и дали клиентите са доволни от нея. Може да се възползвате от сайтовете, които сравняват различните компании и офертите за кредити до заплата, за да можете по-лесно да изберете подходящата оферта за Вас.

И в крайна сметка изгодно ли е да си помогнете с безлихвен заем? 

Ако спешно Ви трябват пари (трябва да ремонтирате колата, къщата или апартамента, но нямате достатъчно средства, не успявате да се справите с месечните си задължения или просто заплатата се бави), то няма по-добър вариант от това да теглите безлихвен кредит. Възползвайте се от промоционалните условия, но само в случай че сте сигурни, че можете да върнете парите в предварително определения срок. Трябва да бъдете много отговорни и предпазливи. Въпреки че спешно Ви трябват пари, не е добра идея да бързате. Ако имате нужда от консултация, направете уговорка с експерт или посетете офис на кредитна компания. Всеки с радост би Ви обърнал внимание, за да се насочите по-лесно към конкретен продукт.

Последна актуализация: 12:29 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още
Финанси виж още