IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бреговете на Италия са завзети от суперяхти

В момента по италианското крайбрежие има повече суперяхти, отколкото където и да е било по света

19:17 | 16.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Край бреговете на Италия има повече суперяхти от където и да е било по света в момента. И като се имат предвид последните новини за Джеф Безос и Леонардо ди Каприо, можем спокойно да кажем, че летният сезон вече е започнал за най-богатите.

123-метровата „Golden Odyssey“, която бе продадена на търг през 2022 г., след като бе собственост на саудитския принц Халид бин Султан ал Сауд, е най-най-голямата от флотилията покрай италианското крайбрежие. На второ място е „Lady Jorgia“ със своите над 115 метра – някога притежание на канадския милиардер Патриг Довиджи, съобщава Bloomberg.

Средиземноморският яхтен сезон вече започна. Графика: Bloomberg Средиземноморският яхтен сезон вече започна. Графика: Bloomberg

При други обстоятелства 144-метровата яхта „А“, свързвана преди с руския милиардер Андрей Мелниченко, би била на първо място, но в момента плавателният съд е собственост на дискреционен тръст, управляван от независим попечител, според говорител на бизнесмена. В момента та е на котва и поддръжката ѝ струва около 900 хил. долара на месец, обгрижвана от 20 души екипаж.

Намиращите се в момента край бреговете на Италия 259 яхти са два пъти повече от броя им преди три месеца, след като много плавателни съдове преминаха годишната си миграция от САЩ и Карибите през април, откривайки средиземноморския яхтен сезон.

Гран при на Монако, както и кинофестивалът в Кан привлякоха богатите миналия месец и оттогава яхтите не са отплавали.

Къде са яхтите този петък. Графика: Bloomberg Къде са яхтите този петък. Графика: Bloomberg

Броят на яхтите се увеличава в почти всяка средиземноморска държава – в Гърция те са 235, при 217 във Франция, 150 в Испания и 94 в Турция. В същото време тези в САЩ намаляват до 159. Това показват данни, събрани от Bloomberg, IHS Markit и Genscape.

По-рано тази седмица основателят на Amazon.com Джеф Безос бе забелязан в Портофино на борда на яхтата „Koru“. Леонардо ди Каприо пък бе забелязан на яхта по крайбрежието на Амалфи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 16.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още