IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екстремни студове парализират транспорта в части от Европа

Операторът на летището във Франкфурт отмени повече от половината полети в сряда

15:17 | 17.01.24 г. 5
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Мразовитото време в Германия и други части на Европа заплашва да доведе до мащабни прекъсвания на придвижването по пътищата, на железниците и полетите, докато регионът се подготвя за снеговалежи и големи заледявания, пише Bloomberg.

Операторът на летището във Франкфурт отмени повече от половината полети, планирани за сряда, а метеорологичната служба на страната предупреди за „изключително черен лед“ (бел. ред. – изключително тънък лед, който е практически невидим) на югозапад и посъветва шофьорите да не излизат. Жп операторът Deutsche Bahn заяви, че снегът и ледът могат да причинят закъснения и отмяна на влакове и да ограничат максималната скорост на неговите високоскоростни влакове ICE до 200 километра в час.

Ниските температури доминират в Северна Европа през последните няколко дни. Очаква се студът да се засили в Германия и части от Франция до събота. Междувременно Обединеното кралство преживя най-студената си зимна нощ досега, обяви в публикация в X (Twitter) метеорологична служба.

От неделя се очаква по-меко време. Очаква се следващата седмица температурите в Лондон, Париж и Франкфурт да достигнат върхове от над 10 градуса по Целзий, доста над обичайните нива за сезона.

Очаква се температурите в Европа да станат още по-ниски, преди да започне повишение. Графика: Bloomberg L.P. Очаква се температурите в Европа да станат още по-ниски, преди да започне повишение. Графика: Bloomberg L.P.

Засега обаче екстремните студове продължават да създават предизвикателства на много места.

Националната метеорологична служба на Швеция издаде оранжев и жълт код за части от западното и източното крайбрежие, тъй като „интензивна система от ниско налягане“ нахлува от запад, носейки обилни снегове.

Полет на Air France-KLM, пътуващ за Амстердам, остана в снега в Гьотеборг на път за пистата, твърдят местни медии, които заявиха, че няма пострадали. Самолетът все още не беше излетял късно сутринта, показа справка в уебсайта на летището.

“Ще бъдат трудни 24 часа, що се касае до времето в големи части на Швеция”, коментира метеорологът Сверкер Хелстрьом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 17.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Alex Silver
преди 3 месеца
Аре на зеления хайвер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 3 месеца
n o v i n i
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 3 месеца
*** - *** wtf ценз0ра
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 3 месеца
А накакъв коментар от зеленясалия фелен и компания - automedia.investor.bg/a/2-***/55975-brutalnite-studove-v-chikago-blokiraha-mnogo-elektromobili ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още