IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify подписа нова сделка с Джо Роугън

Компанията вижда подкаста на комика като възможност да увеличи приходите си от реклами

11:46 | 03.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Spotify Technology обяви нова сделка за няколко години с комика и водещ на подкаст Джо Роугън, в опит да се възползва от популярността на неговото шоу и да увеличи приходите си от реклама, предава Ройтерс.

Подкастът „The Joe Rogan Experience”, който дебютира през 2009 г., се предлага ексклузивно в музикалната стрийминг платформа от 2020 г., а компанията го рекламира като най-слушания подкаст в света.

Освен това Spotify обяви, че скоро ще направи шоуто на Джо Роугън достъпно в други платформи като Apple, Amazon и YouTube.

В предаването си Роугън е интервюирал известни политици, бизнесмени и знаменитости, включително филмовия режисьор Куентин Тарантино, певицата Майли Сайръс и главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

Базираната в Швеция Spotify се фокусира върху увеличаването на приходите от реклама на своята платформа с помощта на рекламния си пазар за издатели и създатели на подкасти, наречен Spotify Audience Network.

„Откакто подкастът е екслузивен за Spotify, общото потребление на платформата се е увеличило с 232%“, казва компанията, допълвайки, че приходите ѝ за миналата година са се увеличили с 80 на сто в сравнение с 2021 г.

Многогодишната сделка с Роугън, която се оценава на около 250 млн. долара, включва предварителна минимална гаранция, плюс споразумение за споделяне на приходите въз основа на продажбите на реклами, пише Wall Street Journal.

Компанията отказва да коментира условията на сделката, но в имейл посочва, че прогнозираната стойност на споразумението, спомената от WSJ, не е коректна.

Spotify за първи път добави подкасти в платформата си през 2015 г. През 2019 г. направи голям завой в тази посока, като придоби подкаст мрежите Gimlet Media и Anchor FM. Освен това подписа ексклузивни сделки с риалити звездата Ким Кардашиян и някогашния президент на САЩ Барак Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 03.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още