IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Джордан е най-високоплатеният спортист в света за всички времена

Баскетболната легенда е спечелила повече от Кристиано Роналдо и ЛеБрон Джеймс, взети заедно

14:12 | 21.03.23 г. 3
Майкъл Джордан по време на пресконференция за честването на 30-ата годишнина на обувките с марка Air Jordan в Париж през 2015 г. Снимка: Catherine Steenkeste/Getty Images
Майкъл Джордан по време на пресконференция за честването на 30-ата годишнина на обувките с марка Air Jordan в Париж през 2015 г. Снимка: Catherine Steenkeste/Getty Images

По време на професионалните си кариери най-високоплатените спортисти в света печелят милиарди долари. И макар че може да се очаква, че най-добре печелещият атлет вероятно е някоя суперзвезда в голфа или футбола, оказва се, че тази титла отива при баскетболна легенда.

Майкъл Джордан е най-добре платеният спортист в света за всички времена, като неговите доходи за целия му живот възлизат на 3,3 млрд. долара, сочат данни, анализирани от CasinosEnLigne.com.

Майкъл Джордан е спечелил повече от Кристиано Роналдо и ЛеБрон Джеймс, взети заедно

Смятан за легенда в баскетбола и един от най-великите играчи на всички времена, Майкъл Джордан влезе в 11 звездни отбора на американската Национална баскетболна лига и спечели редица титли и награди за най-ценен играч.

Неговото влияние обаче е много по-голямо от всичките му награди и шампионати. Въпреки че Джордан се пенсионира преди двадесет години, той все още оглавява класацията на най-добре платените спортисти в света. Според данни на Sportico, Forbes и Sports Illustrated той е спечелил повече пари от Кристиано Роналдо и ЛеБрон Джеймс, взети заедно.

Следващите трима спортисти в класацията са голф играчи. Тайгър Уудс е на второ място с общи доходи в размер на 2,5 млрд. долара. Следват Арнолд Палмър и Джак Никлаус, съответно с 1,7 млрд. и 1,63 млрд. долара.

Кристиано Роналдо, най-добре платеният футболист в списъка, е пети с 1,58 млрд. долара, или със 100 млн. долара повече от своя съперник Лионел Меси.

Друга баскетболна суперзвезда, Леброн Джеймс, следва с 1,53 млрд. общи доходи.

 

Цар голф

Голфът определено води като най-високоплатения спорт. Според данни на Sportico четирима от десетимата най-добре платени спортисти са голф играчи, като те са спечелили впечатляващите 7,2 млрд. долара през живота си.

Следват баскетболът и футболът с по две имена в топ 10. Двете баскетболни легенди Майкъл Джордан и Леброн Джеймс са натрупали повече от 4,8 млрд. долара общо, а единствените две футболни звезди в челната десетка Кристиано Роналдо и Лионел Меси следват с малко над 3 млрд. долара общи доходи.

Освен това статистиката разкрива, че половината от десетимата най-добре платени спортисти за всички времена вече са пенсионери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 21.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 1 година
До: desi_popova Привет, видях :) но в заглавието пише най-високоплатения спортист... а той не е спортист от 23 години, вече е бизнесмен, собственик на отбор и още кво ли не! ... но виж, Тайгър Уудс все още е активен спортист... да сравняваме спортисти с неспортисти, но приходите от цялата кариера... и стана манджа с грозде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
desi_popova
преди 1 година
До: khaoПривет,в статията пише "неговите доходи за целия му живот възлизат на 3,3 млрд. долара", а не по време на активната му кариера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 1 година
не вярвам да е спечелил толкова през активната си състезателна кариера както сте написали в началото на статията... :):) гугъл също не вярва, цифрата е под 2 милиарда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още