IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболният отбор Ливърпул води преговори за нов документален филм

Този път мениджърът Юрген Клоп подкрепя проекта

17:56 | 23.01.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Отборът от английската Висша лига Ливърпул води преговори с различни медийни групи за участие в документален филм, разказващ за случващото се зад кулисите, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Ливърпул бе обект на предишен филм – Being: Liverpool, от 2012 г., сниман, когато Брендан Роджърс бе мениджъра на отбора. Сегашният мениджър – Юрген Клоп, подкрепя последния проект, казва един от източниците. Клоп по-рано отхвърли предложение от успешния сериал All or Nothing на Amazon.com през 2018 г.

Ливърпул, който е собственост на Fenway Sports Group и в момента е начело на Висшата лига, е отказал коментар. Обсъжданията може да не доведат до споразумение, казва един от източниците.

Спортните отбори все по-често приветстват камери както в съблекалните, така и в залите за обсъждания, опитвайки се да привлекат нови фенове. Футболните клубове в Англия са особено популярни сред медийни групи като Netflix, Amazon и Walt Disney, които в миналото са поръчвали документални филми за отбори като Съндърланд, Манчестър Сити, Арсенал, Тотнъм, Нюкасъл Юнайтед и Рексам.

Netflix продуцира и сериала Drive to Survive, за автомобилните състезания във Формула 1, който според някои наблюдатели е засилил интереса към спорта.

Миналата година Fenway се съгласи да продаде миноритарен дял в Ливърпул на базираната в Ню Йорк инвестиционна компания Dynasty Equity. Инвестицията ще бъде използвана основно за да се изплати дълг от времето на пандемията и за разширяване на стадиона „Анфийлд“, както и за развитие на тренировъчни съоръжения и състава на отбора, съобщи Bloomberg News.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 23.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още