IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подкрепеният от Федерер спортен бранд On не спира да набира инерция

Компанията повиши прогнозата за приходите си от продажби

17:37 | 14.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Швейцарският производител на маратонки On Holdings отчете силни приходи за първото тримесечие и повиши прогнозата си за приходите от продажби за годината, подкрепена от търсенето на маратонки и новата линия тренировъчно облекло, пише Bloomberg.

Подкрепената от Роджър Федерер компания обяви, че тримесечните ѝ приходи от продажби са достигнали 508 млн. швейцарски франка (560 млн. долара) при постоянни валути, като са записали 29% ръст на годишна база и са над пазарните очаквания.

Цената на акциите на компанията се повиши с 18% преди началото на борсовата сесия в САЩ. От началото на годината до финала на търговията в Ню Йорк в понеделник стойността на книжата на On е нараснала с 14 на сто.

Основана преди малко повече от десетилетие, On се разрасна бързо в Европа и Северна Америка отчасти благодарение на силното ѝ позициониране в нарастващата мрежа от партньори за търговия на едро и специализирани магазини. Сега тя задълбочава присъствието си в тениса и тренировките и се опитва да завземе повече пазарен дял от по-големи конкуренти като Adidas и Nike.

Базираната в Цюрих компания твърди, че очаква годишните ѝ приходи от продажби да достигнат 2,29 млрд. швейцарски франка, което е малко над средната прогноза на анализаторите за 2,27 млрд. франка.

Инерцията, която фирмата набра, я превърна в една от любимките в спортната индустрия, а инвеститорите увеличиха залозите си за On, като очакват тя да запази темпа си на растеж.

„Преминахме от момент на свръхрастеж към по-траен растеж“, коментира съизпълнителният директор Мартин Хофман в интервю.

On все още има възможности за растеж в сферата на бягането, където има най-развито портфолио от продукти. Наскоро тя представи нови маратонки, включително Cloudmonster 2 и Cloudmonster Trail, и се надява да има силно представяне на спонсорираните от нея спортисти на Олимпийските игри в Париж това лято.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 14.05.24 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още