IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Витрините на магазините на гиганта за луксозни стоки LVMH ще угасват през нощта

Компаниите, които не загасят осветлението на витрините на своите магазини през нощта, са обект на много критики във Франция

19:33 | 15.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg
Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Най-големият конгломерат за луксозни стоки в света - Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), планира да започне да спира осветлението на витрините на своите магазини през нощта, съобщи корпорацията, цитирана от Ройтерс.

През октомври между 22:00 и 7:00 часа сутринта ще "угаснат" витрините на търговските обекти на веригата във Франция. Офисите на корпорацията в страната "ще потъват в мрак" в 21:00 часа. 

Освен това отоплителните системи в нейните фабрики и цехове ще бъдат настроени така, че през зимата да поддържат с 1 градус по Целзий по-ниска температура. През лятото в производствените помещения ще бъде с 1 градус по-топло, за да бъде използвана по-малко енергия за охлаждането им.

Гигантът в сферата на луксозните стоки планира на по-късен етап да приложи мерки за пестене на енергия и в обектите си в други страни.  

Компаниите, които не загасят осветлението на витрините на своите магазини през нощта, са обект на много критики във Франция през последните седмици на фона на призивите към бизнеса да положи повече усилия в подкрепа на борбата с изменението на климата, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 15.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още