IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на производителя на Ray-Ban растат с възстановяването на Азия

Азиатско-Тихоокеанският регион е бил най-бързо разрастващият се през тримесечието

11:25 | 21.10.22 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Групата за очила EssilorLuxottica отчете ръст на приходите за третото тримесечие в петък, отбелязвайки възстановяване на продажбите в Азиатско-Тихоокеанския регион, съобщава Ройтерс.

Приходите на производителя на слънчевите очила Oakley и Ray-Ban са достигнали 6,39 млрд. евро през трите месеца до края на септември, което е с 8,2% повече на годишна база при постоянни валутни курсове.

Азиатско-Тихоокеанският регион е бил най-бързо разрастващият се през тримесечието с ръст на приходите от 22,7% при постоянни валутни курсове до 761 млн. евро.

Бизнесът с търговия на дребно се е възстановил особено силно в региона, заяви EssilorLuxottica, след негативно представяне през второто тримесечие, ударено от блокадите заради Covid-19 в Китай.

Приходите са се увеличили и в Северна Америка – най-големия пазар на компанията, където е отбелязала продажби за 3,01 млрд. долара – повишение от 3,4% при постоянни валутни курсове. Този ръст се дължи на посоката на потребителското подразделение, заяви групата.

EssilorLuxottica произвежда очила за брандове като Chanel и Prada.

Въпреки опасенията, че следпандемичният бум на луксозната индустрия може да се охлажда заради предстоящата рецесия, производителят на чантите Birkin Hermes обяви в четвъртък, че за момента няма признаци за забавяне, тъй като американските потребители се възползват от поскъпването на долара в Европа, а Китай се възстановява силно. Това повтори по-ранните положителни коментари на собственика на Louis Vuitton LVMH.

EssilorLuxottica потвърди дългосрочните си прогнози, представени през март и повторени на деня ѝ на капиталовия пазар миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 21.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още