IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Burberry намери новия си финансов директор в McLaren

Кейт Фери ще започне работа в модната компания най-късно от септември

11:59 | 15.03.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Британската модна група Burberry е наела Кейт Фери от McLaren Group за нов финансов директор в поредна смяна по върховете на компанията, съобщава Bloomberg.

Фери ще замени Джули Браун, която напуска следващия месец след над шест години в модната група, за да се присъедини към GSK. Фери ще започне работа в Burberry най-късно от септември и ще се отчита пред главния изпълнителен директор Джонатан Акеройд, съобщи компанията в изявление от вторник.

Акциите на Burberry леко поевтиняха в ранната търговия в сряда в Лондон.

Назначението на Фери бележи последната промяна в управлението в Burberry, която преминава през промени, докато Акеройд се опитва да насочи бранда още по-нагоре на луксозния пазар, да възстанови „бляскавостта“ му и да засили предлаганите аксесоари, най-вече чанти и обувки.

Акеройд пое управлението над бранда, известен с шлиферите и карето си, миналата година и бързо нае британския моден дизайнер Даниел Лий, за да замени Рикардо Тиши като творчески директор.

Широкият опит на Фери на публичните пазари и в луксозната индустрия ще подсили управленския екип на Burberry, коментира Акеройд в изявлението.

В McLaren, която произвежда луксозни автомобили и притежава състезателен отбор във Формула 1, Фери следеше финансовата стратегия и връзките с инвеститорите. Преди това тя е била главен финансов директор на TalkTalk Telecom Group в продължение на четири години.

Burberry отбеляза муден ръст на продажбите през тримесечието до 31 декември, засегнат от по-слабото търсене в Китай – най-големия двигател на индустрията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 15.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още