IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Estee Lauder прогнозира по-слаби продажби заради забавянето в Азия

Компанията очаква коригираната печалба на акция за фискалната 2024 г. да бъде между 3,50 и 3,75 долара, в сравнение с пазарните оценки за печалба от 4,83 долара

15:30 | 18.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания за козметика Estee Lauder прогнозира приходи и печалба за цялата година, които изостават от пазарните очаквания, сигнализирайки за по-бавното от очакваното възстановяване на търговията на дребно, главно в Азия, и намаляване на търсенето в САЩ, съобщава Ройтерс.

Големите компании по целия свят заеха предпазлива позиция по отношение на залозите си за възстановяване на Китай, тъй като втората по големина икономика в света изпитва затруднения в опита си да съживи търсенето и се бори с нарастващите нива на безработица сред младите хора и високите разходи за живот.

Анализатори смятат, че спадът на потребителското търсене в Китай и бавното възстановяване на туристическата търговия на дребно в Азия - продажби, направени на летища или туристически дестинации като Южна Корея и китайския остров Хайнан - може да повлияе на компаниите за луксозни стоки като Estee, която генерира около 30% от годишните си приходи от Азиатско-Тихоокеанския регион.

Производителят на козметика очаква продажбите за цялата 2024 г. да нараснат между 5% и 7%, в сравнение с оценката на анализаторите за ръст от 8,8%, показват данни на Refinitiv IBES.

Собственикът на марката MAC очаква коригираната печалба на акция за цялата 2024 г. да бъде между 3,50 и 3,75 долара, в сравнение с очакванията на анализаторите за печалба от 4,83 долара на акция.

Приходите от продажби на компанията са нараснали до 3,61 млрд. долара долара през четвъртото фискално тримесечие спрямо  отчетените година по-рано 3,56 млрд. долара. Анализаторите очакваха приходи от 3,47 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 18.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още