IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският сайт за мода ASOS излезе на загуба за полугодието

Компанията обаче заяви, че очаква подобрение през годината

12:06 | 17.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Британският сайт за мода Asos в сряда отбеляза загуба за първото полугодие, докато се бори с конкуренцията от китайския гигант Shein и самопричинени проблеми от излишен инвентар. Компанията все пак обяви обаче, че очаква подобрение през годината, съобщава Ройтерс.

ASOS освен това назначи бившия мениджър на Sainsburys и Amazon Дейв Мъри за новия си главен финансов директор, заявявайки, че опитът му в търговията на дребно и електронната търговия ще помогне на групата да се върне към рентабилност.

Компанията изпитва трудности да се разрасне от пандемията насам и определи текущата финансова година като преходен период, когато ще ускори пускането на нови колекции и ще премахне натрупания излишен инвентар, който намалява печалбата.

За 26-те седмици до 3 март ASOS отчете коригирана загуба преди лихвите, данъците, обезценяването и амортизацията (EBITDA) от 16,3 млн. паунда спрямо печалба от 4,6 млн. паунда година по-рано.

За цялата година компанията запазва прогнозата си за положителна EBITDA при продажби, които ще бъдат с между 5% и 15% по-ниски.

„ASOS се превръща в по-бърз и по-гъвкав бърз и потвърждаваме насоките си за цялата година, докато поставяме основите за устойчиво рентабилен растеж за цялата 2025 г. и след това“, заяви главният изпълнителен директор Рамос Каламонте.

ASOS е изправена пред засилваща се конкуренция от гиганта в бързата мода Shein, който се разширява все по-бързо в Европа, предлагайки ниски цени и печелейки от бързата си реакция към променящите се тенденции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 17.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още