IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пострада от хакерска атака

Хакери са откраднали данните на хиляди потребители на концерна

14:50 | 03.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Преди годишното общо събрание на акционерите на Samsung през 2022 г. Снимка:  SeongJoon Cho/Bloomberg
Преди годишното общо събрание на акционерите на Samsung през 2022 г. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейската компания Samsung официално потвърди слуховете, че през юли нейните сървъри са били хакнати, при което хакери са откраднали личните данни на потребители на различни видове устройства, предава DPA. 

В кратко съобщение на сайта на компанията се казва, че два месеца по-късно може да се потвърди „незаконен достъп до потребителски данни на определени сървъри на Samsung“. В същото време корпорацията все още не е успяла да разбере кой точно стои зад хакерската атака. 

Samsung научава едва на 4 август за кражбата на данни, но уверява, че хакерите не разполагат с номера на банкови карти. Изтекли са други лични данни: имена, дати на раждане, информация за контакти, както и данни за регистрация на устройства Samsung. 

А едва преди седмица в мрежата се появи ценовата листа на израелския разработчик на шпионски софтуер Intellexa, в която е посочена цената на пълен комплект за хакване на всеки смартфон на Android и iOS. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още