IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Activision Blizzard ще плати 35 млн. долара заради липса на система за обработка на жалби

Липсата на контрол на жалбите от служители остави компанията без инструменти да определи дали няма по-големи проблеми, които трябва да се съобщят пред инвеститорите, смятат от SEC

19:49 | 03.02.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bing Guan/Bloomberg
Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Activision Blizzard Inc се съгласи да плати 35 млн. долара, с които да покрие обвиненията, отправени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ заради липсата на система, която правилно да обработва жалбите от служителите, съобщи регулаторът в петък, цитиран от Ройтерс.

Според SEC компанията е била наясно, че проблемите по задържането на служители "са особено важен риск в нейния бизнес", но все пак не е имала адекватни действащи мерки за управление на жалбите за неправомерно поведение на работното място в периода 2018-2021 г.

"Activision Blizzard не успя да въведе необходимия контрол за събиране и разглеждане на жалбите относно неправомерно поведение на работното място, което я остави без инструменти да определи дали не е имало по-големи проблеми, които е трябвало да бъдат разкрити пред инвеститорите", коментира Джейсън Бърт, оглавяващ офиса в Денвър на SEC.

Компанията, която прави популярната игра "Call of Duty", е искала от служителите в периода 2016-2021 г. да казват, ако регулаторът се е свързвал с тях с искане за информация - според комисията това е нарушение на правилата за защита на лицата, подаващи сигнали за нередности.

Представители на Activision Blizzard, които не признаха, нито отрекоха обвиненията на SEC, посочиха в изявление, че са "доволни", че "въпросът е решен по приятелски начин".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 03.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
lol ... lel ...lal ... тия от SEC какви правомощия имат и за кво глобяват ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още