IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук похвали Китай за напредъка му в иновациите

Главният изпълнителен директор на Apple е на посещение в страната за участие в местен форум

12:59 | 25.03.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в събота използва първите си публични коментари по време на посещението си в Китай, за да похвали страната за бързите ѝ иновации и дългогодишните ѝ отношения с американския производител на iPhone, съобщава Ройтерс, позовавайки се на местни медии.

Кук е в Пекин, за да посети Китайския форум за развитие – организирано от правителството събитие, което се провежда отново в пълен мащаб, след като страната премахна контрола около Covid в края на миналата година.

Освен от Кук събитието е посетено и от високопоставени държавни служители, както и от главните изпълнителни директор на компании като Pfizer и BHP.

„Иновациите се развиват бързо в Китай и вярвам, че ще се ускорят още повече“, каза Кук, цитиран от The News.

Посещението му се случва във времена на засилващо се напрежение между Пекин и Вашингтон и докато Apple се опитва да намали зависимостта на веригата си на доставки от Китай и да премести производството си до нови центрове като Индия.

Миналата година производството в най-големия завод за iPhone в света, управляван от доставчика на Apple Foxconn, премина през сериозни сътресения, след като политиките на Китай за нулев Covid подхраниха безредици сред служителите.

Кук посети и един магазин Apple Store в Пекин в петък, снимките от което станаха изключително популярни в китайските социални медии.

В изказването си Кук също обсъди образованието и нуждата младите хора да учат умения за програмиране на критично мислене, като обяви, че Apple планира да увеличи разходите за своята програма за образование в селските райони до 100 млн. юана (14,56 млн. долара), съобщиха местните медии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 25.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още