IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OpenAI ще предложи на потребители до 20 хил. долара за докладване на грешки

В зависимост от сериозността на докладваните грешки възнагражденията за етичните хакери и програмисти започват от 200 долара на уязвимост

10:02 | 12.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

OpenAI, фирмата, която стои зад нашумелия чатбот ChatGPT, заяви, че ще предложи до 20 хил. долара на потребители, които съобщават за уязвимости в нейните системи за изкуствен интелект.

Програмата OpenAI Bug Bounty, която започна да функционира във вторник, ще предлага възнаграждения на хората в зависимост от сериозността на докладваните от тях грешки, като възнагражденията започват от 200 долара на уязвимост.

Технологичните компании често използват програми за възнаграждение за грешки, за да насърчават програмисти и етични хакери да докладват за грешки в софтуерните им системи, припомня Ройтерс. 

Според подробности в платформата за награди за грешки Bugcrowd OpenAI е поканила изследователи да прегледат определени функционалности на ChatGPT и рамката на начина, по който системите на OpenAI комуникират и обменят данни с приложения на трети страни.

Програмата не включва некоректно или злонамерено съдържание, създадено от системите на OpenAI.

Този ход се случва няколко дни, след като ChatGPT беше забранена в Италия заради предполагаемо нарушение на правилата за защита на личните данни, което накара регулаторните органи в други европейски държави да проучат по-внимателно услугите с генеративен изкуствен интелект.

Подкрепяната от Microsoft Corp ChatGPT на OpenAI, която завладя света след стартирането си през ноември, порази някои потребители с бързи отговори на въпроси, а други - с неточности. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 12.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още