IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск: Twitter сменя логото, без повече птици

Милиардерът публикува в социалната платформа анимирано изображение на трептящ хикс, който може да замени досегашното лого

10:00 | 23.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Предприемачът Илон Мъск, най-богатият човек на планетата, заяви, че планира да смени логото на Twitter, споделяйки в социалната платформа, която придоби миналата година, че „скоро ще се сбогуваме с марката twitter и постепенно с всички птици“, съобщава Ройтерс.

„Ако тази вечер бъде публикувано достатъчно добро X лого, ще направим така, че то да бъде пуснато по целия свят утре“, пише в туит главният изпълнителен директор на електромобилния концерн Tesla Inc.

Мъск публикува в социалната платформа анимирано изображение на трептящ хикс, а по-късно в аудио разговор в Twitter Space той отговори с „да“ на въпрос дали логото ще се промени, добавяйки, че „това трябваше да бъде направено отдавна“.

По време на бурното управление на Мъск, откакто той придоби Twitter през октомври за 44 млрд. долара, компанията промени търговското си име на X Corp., отразявайки визията на милиардера да създаде „суперприложение“  по подобие на китайската платформа WeChat.

Компанията не отговори на молбата за коментар от Ройтерс.

От уебсайта на Twitter става ясно, че логото, изобразяващо синя птица, е
нашият най-разпознаваем актив“. „Ето защо сме толкова предпазливи към това“, добавят от компанията.

Птицата беше временно заменена през април от кучето шиба ину, което спомогна за популяризирането на токена доджкойн.

Компанията беше подложена на широка критика от потребители и специалисти по маркетинг, когато Мъск обяви в началото на този месец, че Twitter ще ограничи броя на туитовете, които могат да се четата на ден.

Дневните лимити помогнаха за растежа на притежаваната от Meta конкурентна услуга Threads, която надхвърли границата от 100 милиона регистрации в рамките на пет дни след стартирането си.

Последният проблем, с който се сблъска Twitter, беше дело, заведено във вторник, в което се твърди, че фирмата дължи най-малко 500 млн. долара обезщетения на бивши служители. Откакто Мъск я придоби, компанията е съкратила повече от половината си работна сила, за да намали разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 23.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още