IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще дава част от рекламните си приходи на някои създатели на съдържание

Създателите ще трябва да отговарят на конкренти условия

20:48 | 14.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Социалната мрежа Twitter обяви, че избрани създатели на съдържание в платформата ѝ ще могат да получават дял от рекламните приходи, които компанията генерира, предава Ройтерс.

Създателите на съдържание ще взимат дял от приходите от реклами, показвани в техните отговори, обяви Twitter, допълвайки, че за да отговорят на изискванията, създателите трябва да бъдат верифицирани потребители с поне 5 млн. импресии на публикациите си за всеки от последните три месеца. Освен това трябва да имат акаунт за плащания в Stripe.

Twitter се опитва да привлече повече създатели на съдържание в платформата си. По-рано тази година компанията позволи на потребителите да предлагат платени абонаменти за своето съдържание в платформата.

Илон Мъск, милиардерът, който придоби Twitter през миналия октомври, по-рано каза, че компанията ще насочи изцяло абонаментните приходи към създателите на съдържание през първата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 14.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още