IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на Google обичайно работят по над 8 часа на ден

Това разкрива вътрешна бележка, изпратена от екипа за човешки ресурси

16:45 | 10.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Когато служител на Google пита компанията дали може да организира работния си график, за да работи по-малко часове в рамките на повече дни, представител на екипа по човешки ресурси отговаря, казвайки, че средно служителите в Google работят повече от нормалния работен ден от 9:00 до 17:00 ч., опровергавайки информация, че кадрите на Google не са толкова натоварени работно, пише CNBC.

„Повечето служители на Google вече работят по над 8 часа на ден“, пише представител на екипа „Операции с хора“ на Google в отговор на запитването, разгледан от CNBC.

В текста се казва още, че компанията позволява на служителите да кандидатстват за графици, които са за 60% или 80% от пълното работно време.

Потвърждението на представителя на човешките ресурси, че служителите обикновено работят дълги часове, е мотивирало някои работници да споделят тази информация със своите приятели и роднини, разкриват вътрешни съобщения.

През лятото няколко медии писаха, че са интервюирали софтуерен инженер на Google, който получава шестцифрена заплата и който твърди, че е работил по един час на ден, като е програмирал сутрин, а останалото време е отделял за своя стартъп. Въпросът за едночасовите работни дни нашумя изключително много, включително сред приятелите и семействата на служители в Google.

Меме, споделено в Memegen от работещ в Google, предполага, че служителят е искал да сподели мислите на представителя на отдела за човешки ресурси със „заядливи роднини“, които са коментирали непрестанно темата за едночасовия работен ден. Над 100 служители са „харесали“ публикацията.

В изявление за CNBC говорителят на Google Кортни Менчини коментира, че служителите на интернет гиганта могат да поискат по-гъвкави графици и че заявките се разглеждат въз основа на техните позиции и на екипите, в които работят.

„Както във всяка компания, има моменти, в които нашите служители работят по повече от 40 часа на седмица, за да спазят крайни срокове, да покрият работата на колеги или да доставят продукти и услуги на нашите потребители“, коментира Менчини.

Компанията повтори, че обмисля одобряване на графици на 60% и 80% от пълния работен ден, както и други варианти на работа на непълно работно време, въз основа на обстоятелствата на служителите и одобрение от конкретните мениджъри. Намалените работни седмици обаче не са толкова гъвкави или съвместими с общите графици на екипа, както другите опции, които компанията предлага, твърди Google.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 10.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още