IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на част от служителите на VMware остава неясно след сделката с Broadcom

Гигантът разглежда опциите си за част от звената на компанията и вече е започнал съкращения

21:57 | 30.11.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на чипове Broadcom ще разгледа стратегическите опции за две от бизнес звената на VMware, обяви Insider, цитирайки публично изтекъл имейл от главния изпълнителен директор Хок Тан до служителите. Това се случва в момент, в който в индустрията все повече се говори за съкращения в придобитата компания

Broadcom приключи придобиването на компанията за облачни услуги за 69 млрд. долара на 22 ноември, след като получи регулаторно одобрение от Китай.

Звената, чието бъдеще се обмисля в момента, носят имената End-User Computing и Carbon Black, пише Ройтерс.

Компаниите не са отговорили веднага на запитванията на информационната агенция за коментар.

VMware ще продължи да работи в рамките на четири звена - Cloud Foundation, Tanzu, Software-Defined Edge и Application Networking and Security, пише още Insider.

Лидерът на компанията Рагу Рагурам ще служи като технически съветник на изпълнителния директор Тан.

По-рано TechTarget писа, че Broadcom вече е започнала да съкращава служители във VMware. Все пак медията уточнява, че гигантът все още не е обявил с колко души се е разделил, нито колко още планира да премахне.

На база на профилите в LinkedIn на хора, работили в маркетинга, на инженерни позиции, в облачната сигурност, продажбите и програмния мениджмънт, става ясно, че те са сред загубилите работните си места, допълва TechTarget.

Още преди финализирането на сделката опасенията как придобиването от Broadcom ще се отрази на служителите и продуктите на VMware нарастваха. Това е така и защото през 2018 г. Broadcom купи CA Technologies за близо 19 млрд. долара, а след това направи големи съкращения на персонала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 30.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
ddcraybfxksiji
преди 4 месеца
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България---->> http://mub.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Gna
преди 4 месеца
В Българския офис на vmware работят около 2000 души и са доста добре платени, да видиме какво ще стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
nkavrakov1982
преди 4 месеца
ИТ сектора е страшно раздут.И от към заплати и като брой хора навсякъде.Съкращенията и спадовете в заплащането са жизненоважни за неговата оптимизация .Вечен ръст няма никъде ,всеки бизнес, и сфера имат насищане ,в ИТ се стигна до повратна точка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още