IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce се присъединява към новата вълна от съкращения на служители

Компанията се разделя с 1% от работната си сила

11:19 | 26.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Salesforce съкращава около 700 служители, или близо 1% от работната си сила по света, пише The Wall Street Journal. Това е порeдният кръг от съкращения на кадри в технологичната индустрия от последните седмици.

Въпреки това Salesforce все още има около 1000 отворени работни позиции в компанията, което предполага, че ходът по-скоро е част от рутинните корекции в работната сила на компанията, твърди източник на изданието.

Всичко това се случва след вълна от съкращения, след като технологичната индустрия нае огромен брой хора по време на пандемията. Това се случи и при гиганти като Amazon и Google.

Salesforce не е отговорила на запитванията за коментар по темата.

По-рано тази седмица eBay обяви, че ще се раздели с около 1000 позиции, или близо 9% от нейните служители, докато Microsoft каза, че ще освободи 1900 служители в звената Activision Blizzard и Xbox.

Миналата година Salesforce вече направи съкращения, като премахна около 10% от позициите си и затвори някои офиси. Това се случи, след като бързото наемане по време на пандемията я остави с прекалено много служители.

Съкращенията помогнаха на финансовото представяне на компанията, а тя отчете ръст на приходите за третото тримесечие и повиши прогнозата си за годишната печалба.

През септември Salesforce каза, че ще наеме повече от 3000 души, след като съкрати работни места през януари миналата година, за да увеличи маржовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 26.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още