IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts не изпълни прогнозите заради по-слабото търсене на игрите ѝ

Компанията се бори с големи конкуренти, предлагащи интересни заглавия

18:12 | 31.01.24 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Electronic Arts не успя да изпълни прогнозите за тримесечните си резервации, тъй като по-ниските разходи на потребителите и силната конкуренция повлияха негативно на търсенето на нейните игри, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията се понижи с повече от 2 на сто по време на следборсовата търговия.

Предвид несигурната икономическа прогноза, издателите на видео игри се конкурират за ключови позиции със заглавия като „Call of Duty: Modern Warfare 3”, издадена от Activision Blizzard на Microsoft, и „Super Mario Bros. Wonder” на Nintendo, които доминират продажбите за декември, сочат данни на Circana.

Анализаторът на Wedbush Securities Майкъл Пачтър приписва резултатите на липсата на големи заглавия, пуснати през тримесечието до края на декември, и на неблагоприятното сравнение с година по-рано.

„Те трябваше да се сравняват с миналогодишната (2022 г.) премиера на „Need for Speed”, а това създава дупка от 150 млн. долара в портфолиото... Бих казал, че това е, което трябва да очакваме без големи нови игри“, допълва той.  

Въпреки това резервациите за обновения футболен франчайз “FC 24” на компанията са нараснали със 7% на годишна база спрямо предишното издание.

EA отчете 2,37 млрд. долара резервации за тримесечието до 31 декември, като не успя да изпълни прогнозите на анализаторите за 2,39 млрд. долара, сочат данни на LSEG.

Компанията прогнозира, че резервациите ѝ за четвъртото тримесечие ще са в диапазона от 1,63 млрд. до 1,93 млрд. долара, като средната сума е под очакваните от анализаторите 1,83 млрд. долара.

Коригираната печалба е 2,96 долара на акция, спрямо прогноза за 2,93 долара на акция.

Компанията също така повиши прогнозата за годишната си печалба до 4,21-4,68 долара на акция, докато предходната прогноза беше за 4,10-4,66 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 31.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още