IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартъпът на Мъск xAI е близо до набирането на ново финансиране

Инвеститорите могат да получат една четвърт от компанията

20:43 | 26.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Стартъпът на Илон Мъск за изкуствен интелект xAI е близо до сделка за набирането на 6 млрд. долара финансиране в рамките на кръг, който ще оцени компанията на 18 млрд. долара. Това твърди източник на Bloomberg, запознат с въпроса.

Sequoia Capital ще участва в сделката, заедно с други инвеститори, допълва източникът, който е пожелал да остане анонимен, защото няма право да коментира публично информацията.

Според източник на TechCrunch сделката ще даде на инвеститорите една четвърт от xAI и се очаква да бъде финализирана в рамките на следващите няколко седмици, освен ако условията по нея не се променят.

Освен Sequoia, TechCrunch посочва Future Ventures, както и Valor Equity Partners и Gigafund, като участници в рунда.

По-рано Bloomberg писа, че компанията води преговори за набирането на от 3 до 4 млрд. долара в рамките на нов кръг, докато се опитва да се конкурира с големите играчи в сферата на изкуствения интелект, ключително OpenAI. Мъск, който е сред основателите на OpenAI, е в обтегнати отношения със стартъпа през последните години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 26.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още