IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как с един имейл ставаш купувач на фирма с принос в дигиталните продажби?

Българската стартъп екосистема има нужда от качествени търговци, които разбират нуждите на технологичните компании, коментира Теофил Шиков, мениджър в Out2Bound

22:04 | 21.10.22 г.
Снимка: MarketStar България
Снимка: MarketStar България

Out2Bound се занимава с дигитални продажби от шест години и така беше готова за предизвикателствата, които пандемията от коронавирус създаде. Въведохме услугата и я създадохме в света на българските IT компании. Това съобщи в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Теофил Шиков, съосновател и изпълнителен директор на Out2Bound.

„Една от тежките задачи в началото беше да наложим услугата и да я направим приемлива и разбираема“ посочи той как започва българската компания за развитие на продажбите като изнесена услуга в технологичния сектор, която наскоро бе придобита на 100% от американската компания за B2B (бизнес към бизнес - бел. ред.) продажби MarketStar.

Шиков обясни, че през последните две години компанията Out2Bound е била в контакти с различни фирми, които са имали апетит към придобиването ѝ, но MarketStar е тази, в чието лице са открили припокриващи се ценности и еднаква визия за бъдещето.

По думите му финансовият директор на MarketStar е пратил мейл „и... четири месеца по-късно ни купиха. Мениджърът потвърди, че от „вчера вече сме глобален играч“". „Ако до онзи ден бяхме българска компания, българска агенция по продажби с фокус предимно в региона, но обслужвайки и Западна Европа и САЩ, от вчера вече сме глобална компания с 1600 нови служители, топ технологични компании като наши клиенти и възможности за все по-голям растеж в България и привличането на още повече интересни компании, които да бъдат обслужвани от екипа тук“, поясни Шиков.

Той обясни, че MarketStar е пионер в индустрията от 35 години, а сега е решила да се развива в Източна Европа и е спечелила Out2Bound със споделеното желание за вършене на "черната работа", грижа за хората от екипа и прозрачност във взаимоотношенията на всяко едно ниво.

Целият управленски екип на американската компания е посетил България, за да се запознае с българската фирма. „С това показаха, че това което правим е важно и интересно за тях“, посочи  Шиков.

Out2Bound вече ще носи името MarketStar Bulgaria. Четиримата съоснователи ще останат част от бизнеса и ще продължат да управляват офиса в София. Българският екип ще развива проекти с най-големите технологични компании в региона, но ще обслужва и вече наличните клиенти на MarketStar, сред които попадат технологични гиганти от САЩ, софтуерни фирми и имена от ИТ индустрията от цял свят.

„Българската стартъп екосистема има нужда от качествени търговци, които разбират нуждите на технологичните компании. САЩ, Великобритания и Израел са научили това и го правят много умело – време е да започне да бъде приемано и за нашия регион, не само за България", обобщи гостът.

Какви са плюсовете за Out2Bound от придобиването?

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 21.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още