IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският стартъп PlanDelta набра 2.3 млн. евро от водещи инвеститори

Кръгът е ръководен от международния инвеститор RTP Global, фонд, който в миналото е подкрепял компании от ранга на SumUp и Delivery Hero

12:14 | 07.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Двамата съоснователи на PlanDelta - Мартин Миланов и Милен Манев. Снимка:
Двамата съоснователи на PlanDelta - Мартин Миланов и Милен Манев. Снимка:

PlanDelta, българският финтех стартъп разработващ решения за гъвкаво финансово планиране, наскоро набра нови 2,3 милиона евро рисков капитал. Кръгът е ръководен от международния инвеститор RTP Global, фонд, който в миналото е подкрепял компании от ранга на SumUp и Delivery Hero.

В кръга се включват и 17 бизнес ангели, много от които са настоящи инвеститори в първия български еднорог Payhawk. PlanDelta ще използва инвестицията, за да излезе официално на пазара в началото на 2023 година и да разшири своите екипи във Великобритания, Холандия и България.

Тази новина е обявена точно една година след първата инвестиция, получена от PlanDelta - 350 хил.евро в кръг, воден от базирания в София фонд за рисков капитал Eleven Ventures. През 2022 г. българският стартъп получава силна клиентска валидация и активен интерес от страна на инвеститори.

„Първоначалната ни идея не беше да набираме нови средства толкова скоро. Въпреки това с нас се свързаха много международни инвеститори, които бяха добре запознати с възможностите на нашия пазар. Валидирахме нуждата от нашия продукт с MVP и въпреки че нямахме никакви приходи, успяхме да спечелим доверието на инвеститорите благодарение на силната ни пазарна валидация“, коментира Мартин Миланов, съосновател и главен изпълнителен директор на PlanDelta.

С мисията да позволи на малки и средни бизнеси да бюджетират по гъвкав и интуитивен начин, PlanDelta предлага на малки и средни предприятия достъп до платформа за финансово планиране и анализ (FP&A), която е значително по-достъпна от алтернативите на пазара. Първият модул на платформата – “Управленско счетоводство” е планиран да бъде пуснат на пазара в началото на 2023 г.,а вторият модул “Финансово планиране” - в средата на следващата година.  

Последна актуализация: 12:22 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още
Финанси виж още