IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson постепенно ще свие бизнеса си в Русия

Компанията планира да стори това в следващите месеци

15:24 | 29.08.22 г. 1
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Ericsson обяви, че постепенно ще свие бизнес дейността си в Русия през следващите месеци, докато шведският производител на телекомуникационно оборудване завършва задълженията си към клиентите, предава Ройтерс.

Компанията, която през април спря бизнеса си в Русия за неопределено време, заяви, че има около 400 служители в страната и ще предостави финансова подкрепа на засегнатите работници.

Все повече западни компании продават руския си бизнес, след като обявиха, че спират дейността си там в седмиците, след като Москва изпрати десетки хиляди войници в Украйна на 24 февруари.

През уикенда Dell Technologies каза, че е прекратила изцяло дейността си в Русия, след като в средата на август затвори офисите си в страната.

Ericsson, която пусна служителите си в платен отпуск по-рано тази година, се раздели с 900 млн. крони (95 млн. долара) през първото тримесечие заради обезценката на активи и други извънредни разходи, свързани с решението.  

Финландският ѝ конкурент Nokia вече обяви решението си да се оттегли от Русия, което засегна около 2000 служители. Финландската компания не е отговорила на запитването за коментар кога се очаква да се оттегли окончателно от руския пазар.

Руският ежедневник Комерсантъ първи съобщи за напускането на Ericsson и каза, че част от служителите ще бъдат прехвърлени в нова фирма, която ще бъде създадена от висшия мениджмънт на гиганта в Русия. Ericsson не е отговорила на запитванията за коментар относно новата организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Импeраторът
преди 1 година
Хахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още