IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Verizon спадна с 23% през последното тримесечие

По-скъпите абонаментни планове карат клиентите на телекома да се насочват към конкурентите му

19:09 | 21.10.22 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският телекомуникационен оператор Verizon Communications отчете 23% спад на тримесечната си печалба и не отговори на пазарните очаквания за привличането на мобилни абонати, след като редица клиенти предпочетоха по-евтините планове на конкурентите AT&T и T-Mobile US, предава Ройтерс.

Verizon загуби 189 хил. потребители, плащащи месечни абонаменти, в рамките на тримесечието, след като повиши цените на плановете си през юни.

Въпреки че компанията спечели от 1% ръст на брутните мобилни абонати (в потребителския бизнес) през тримесечието, главният финансов директор Мат Елис коментира пред Ройтерс, че ефектът е бил засенчен от „увеличение на оттеглянията, след като някои клиенти са се отказали в резултат на действията, свързани с цените, които предприехме“.

Verizon е добавила 8 хил. нови нетни абонати на безжични услуги с месечен абонамент през тримесечието. Това се оказа значително по-малко от прогнозата на FactSet за 35 400.

Телекомуникационните играчи са под все по-голям натиск да задържат плановете си достъпни, докато нарастващите разходи за живот ограничават възможностите на клиентите.

Това, съчетано с по-високи разходи, дължащи се на големите инвестиции в 5G технологиите и нарастващата конкуренция за задържане на абонати, засегна Verizon, която добавя по-малко клиенти в сравнение със своите конкуренти.

Нетната печалба на оператора за тримесечието е спаднала с 23,3% до 5 млрд. долара. Коригираната печалба на акция е достигнала 1,32 долара.

Общите приходи обаче са нараснали с 4 на сто до 34,2 млрд. долара, над очакванията за 33,78 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 21.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още