IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-евтините мобилни планове помогнаха на T-Mobile да отчете успешно тримесечие

Компанията има значително предимство в 5G битката спрямо конкурентите си

15:09 | 28.10.22 г.
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Телекомуникационният оператор T-Mobile US повиши за трети път годишната си прогноза за броя нови абонати, след като повече американци избраха нейните 5G услуги и по-евтини планове спрямо тези на конкурентите AT&T и Verizon, предава Ройтерс.

Цената на акциите на T-Mobile се повиши с 3% по време на следборсовата търговия, след като компанията надмина прогнозите за броя на мобилните абонати за тримесечието, подкрепена от намаленията на смартфони и плановете с по-ниски цени.

Освен това компанията има предимство в 5G надпреварата, благодарение на 2,5GHz средночестотния спектър, който спечели чрез придобиването на конкурента Sprint за 23 млрд. долара през 2020 г., докато Verizon и AT&T тепърва се насочват към тази част от спектъра, която осигурява добър баланс на капацитета и покритието.

Така че докато другите телекоми имат огромни разходи за внедряване на 5G, при T-Mobile пускането на новото поколение мобилни мрежи е по-евтино, посочва анализаторът на CFRA Кийт Снайдър.

Директорите на T-Mobile твърдят, че възстановяването на международните пътувания, силното търсене на най-скъпия план Magenta Max за 85 долара, който е комбиниран със стрийминг услуги като Apple TV+, са помогнали за увеличаване на броя на абонатите и са причина за повишаването на прогнозата за броя нови абонати, коригирана печалба от основния бизнес и свободния паричен поток.

„T-Mobile свърши много добра работа в това да превърне по-скъпите планове в по-ценни, за да оправдае цената“, коментира Аншел Саг, анализатор в Moor Insights & Strategy.

Телекомът е привлякъл 854 хил. абонати на месечен абонамент през третото тримесечие, което се оказа над средната прогноза на FactSet за 724 хил. Новите потребители на услугите на компанията за високоскоростен интернет са 578 хил.

T-Mobile очаква да прибави между 6,2 млн. и 6,4 млн. нетни абонати на месечна сметка през 2022 г. Това е над предходната прогноза за 6 - 6,3 млн. абонати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 28.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още