IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United Group: Искането на Yettel България за забрана на сделката за "Булсатком" е необосновано

Групата изтъква, че с действията си конкурентът се опитва единствено да навреди на бизнеса ѝ в България

22:55 | 07.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bulsatcom
Снимка: Bulsatcom

United Group определи искането на Yettel България, отправено по-рано днес, за официална забрана на сделката за мрежата на „Булсатком“, за „необосновано, безпочвено и абсурдно“, гласи изявление на първата.

„Считаме искането на Йеттел България към Комисията за защита на конкуренцията да обедини процедурата по проверка на придобиването на Bulsatcom от Viva Corporate с процедурата, инициирана от Slovenia Broadband, за необосновано, безпочвено и абсурдно“, посочват от United Group.

Припомняме, че по-рано днес Yettel поиска официална забрана на сделката, както и обединяване на производствата по сделката.

Според нея Yettel България иска регулаторът да „обедини една проучвателна процедура, в която страна е Viva Corporate, с процедура относно нотифицирани сделки, по която страна е Slovenia Broadband”. Групата изтъква, че става дума за различни типове производства, в които има различни участници, действащи в различно качество.

„Процедурата по разглеждането на уведомлението на Slovenia Broadband се отнася до придобиването и обратния лизинг на част от активите на Bulsatcom“, пише в изявлението на United Group.

Според компанията Yettel България иска да осуети процеса, за да забави и да усложни процедурата по вземане на решение във връзка с уведомлението, подадено от Slovenia Broadband.

„Нещо повече, с тези си действия Yettel България цели единствено да навреди на бизнеса на United Group в България“, категорични са от групата. Според нея Yettel иска от Комисията за защита на конкуренцията да наруши законите в страната, за да защити собствените си интереси.

„Преди стъпването на United Group в България, Йеттел България беше фокусирана върху високите си печалби без да инвестира в развитието на бизнеса си. Сега, изведнъж, след като United Group навлезе на пазара и създаде конкурентна среда, Йеттел България започна да проявява претенции към нашите действия“, гласи текстът.

United Group изтъква, че в случай, че КЗК допусне и удовлетвори искането на Йеттел България, това ще бъде незаконосъобразно. Компанията изтъква, че ако това се случи, тя ще използва всички налични правни средства, за да защити своите права и интереси, включително и в съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 07.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още