IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone премахва 900 работни места в Германия

Последните тримесечия са трудни за оператора във федералната република 

12:45 | 30.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Akos Stiller/Bloomberg
Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

В рамките на преструктуриране германският мобилен оператор Vodafone Deutschland иска да съкрати 1300 работни места на пълен работен ден. Засегнати са предимно работни места в сферата на управлението, дублиращи се функции и областите без пряк контакт с клиентите.

В същото време ще бъдат създадени около 400 нови работни места в „области, свързани с клиентите", обяви дъщерното дружество на британската Vodafone Group в Дюселдорф. Тези области включват технологии, разширяване на мрежата и големи проекти за клиенти. На практика ще бъдат премахнати 900 работни места на пълно работно време. 

Ако искаме да финансираме амбициите си, трябва да предприемем тази болезнена стъпка", цитира Handelsblatt директора на германския концерн Филип Роге, който е и член на борда на групата от Лондон.

Според информацията Vodafone Deutschland има 14 230 работни места на пълно работно време. Напоследък Vodafone Group преживява трудни тримесечия, а най-важният пазар за компанията - Германия, също беше засегнат.

През третото бизнес тримесечие (до края на декември) базираната в Дюселдорф компания е успяла да сключи само 8 хил. нови договора за мобилна телефония, след като се приспаднат прекратените договори. Vodafone Германия е загубила и много клиенти в областта на DSL и кабелните услуги.

По-рано този месец стана ясно, че компанията планира да съкрати около 1000 работни места в Италия. Ходът е част от по-голям план за свиване на разходите на компанията, която се опитва да подсили операциите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 30.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още